GPS-paikannin koiralle?

On käynyt usein mielessä, että voisihan se olla ihan fiksua hankkia GPS-paikannin näille koirille jos sattuvat karkaamaan. Tuossa yhtenä päivänä metsälenkillä Kartsu tekikin katoamistempun noin 10 minuutiksi. Siinähän se päätös sitten kypsyikin oikein salamavauhtia!

Lumet kun on sulaneet on myös tolkku hävinnyt koirien päästä. Kartsu vetää ihan sekoboltsina tuolla paljastuneen maan herkullisten ja ihmeellisten hajujen perässä. Ja Joda ei paljon huonommaksi kyllä jää. Karalta vaan ihan oikeasti katoaa ne korvat, jos on joku kiinnostavampi haju (eli about kaikki). Hihnalenkillä nähtiin seuraavana iltana myös kaksi rusakkoa, jotka hengailivat siinä ihan vieressä, vaikka meitä oli kaksi ihmistä taluttamassa sinkoilevaa ja vähemmän sinkoilevaa koiraa. Kartsu meni niistä rusakoista aivan totaalisen sekaisin. Mietittiin, että ehkäpä se juuri sellaisen perään lähti silloin metsässäkin.. Lopulta Kara oli jolkotellut polkua pitkin Jodan ja poikakaverin perässä, mutta oli vain seisokellut hoomoilaisena siinä kieli melkein maassa asti roikkuen ja läähättäen.  Vähän poissaolevana ja ihan just sen näköisenä, että on pinkonut henkensä edestä menemään.

Ainoastaan Yepzon-merkkinen GPS-trackeri on minulle ennestään tuttu, joten ryhdyin googlettelemaan. Suomessa on myynnissä useissakin kaupoissa Yepzonin pari erilaista ja Tractiven pari trackeria. Mitä nyt niistä lueskelin, niin osa on ollut tyytyväisiä ja osa ei. Amazonin kautta saa tilattua monenlaisia trackereita, mutta osa niistä on sellaisia, että toimivat vain USAssa. Tämä artikkeli oli uusin vertailu nimenomaan lemmikeille suunnatuista GPS-paikantimista, mihin törmäsin nopealla etsinnällä. Toinen artikkeli jonka löysin oli tämäWhistle tracker vaikutti oikein hyvältä, mutta sen toiminta-alue on vain USAssa. Pod tracker vaikutti myös vakuuttavalta, ja toimii valmistajan mukaan Suomessakin. Mutta hinta oli melko kallis ja vuosimaksu myös. Tästäkin tuotteesta oli kommentteja, että vaikka se on pieni ja kätevä niin rikkoutuu helposti. Tiedä tuosta sitten.. Muutenkin saattaa olla fiksuinta ostaa trackeri kotimaasta, koska joutuu kuitenkin maksamaan puhelinverkon operaattorille jonkin verran sen käytöstä. Toimintavarmuus lienee paras niissä, mitä Suomessa myydään. Mutta en nyt ole ihan valmis vielä tekemään ostopäätöstä, joten täytyy tutkia asiaa hetki. Ee tämä ollukkaa nii yksinkertasta!

Pari vuotta sitten myös Waltsun matkassa -blogissa on ruodittu GPS-paikantimia. Tuota juttua lukiessa jotenkin tuli sellainen fiilis että se Tractive voisi olla ihan mainio. Mutta katsellaan, yhdellä tutulla taas on Yepzon. Kuulemma sekin on kyllä välillä paikantanut harhaan.. Jos laadukasta ja varmaa paikannusta haluaisi, niin veikkaan että paras vaihteohto olisi metsästäjien käyttämät tutkapannat. Ne vain ovat kalliita ja isokokoisia.

IMG_20180425_181627067

IMG_20180425_181515029

Koirat sai melkoiset jättiluut tänään hyvin menneen lenkin jälkeen. Tehtiin ihan normilenkki, mutta vastaan tulikin noutaja omistajansa kera ja noutaja oli irti. Kulki niin nätisti omistajan vierellä kyllä että huhhuh. Hän kysyi että saako tulla leikkimään, joten sittenpä tuossa lenkkipolulla hetken aikaa käveltiin samaa matkaa. Joda sanoi kuitenkin niin painavan sanan heti alkuun, vaikka sen irti laskinkin, ettei noutajanarttu uskaltanutkaan oikein leikkiä. Mutta ehkä ensi kerralla. Kartsuakin jännitti, mutta kaikki haistelivat omia juttujaan yhtämatkaa, kun laskin Karankin irti lopulta.

Onneksi oli suora tienpätkä ja hyvä näkyvyys metsäänkin molemmille puolille. Meidän koirilla on taas ollut korvat kadoksissa, jos tulee ihmisiä vastaan tai ihmisiä kera koiran. En ole uskaltanut nyt pitää irti niitä juurikaan, sillä tuolla kunnon pusikossakin on aina se yksi vastaantulija. Ei viitsi järkyttää, tai aiheuttaa ongelmia jos vastassa onkin koira, joka ei tykkää toisista koirista tai pelkää ja nämä torvelot ryntää luokse. Suunniteltu on miten ruettaisiin treenaamaan luoksetuloa vahvemmaksi ensin ilman häiriötä ja sitten häiriön + liinan kanssa. Täytyy vielä vähän pohtia tätäkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s